Az Egyesület története

Mecsek Táncegyüttes Egyesület 1994-ben nyert bejegyzést azzal a céllal, hogy az 1955-ben alakult amatőr művészeti csoport – a Mecsek Táncegyüttes – működését segítse. Az Egyesület tevékenységének lényege, hogy a megcsappant önkormányzati támogatást pótolja, az együttes programját szervezze, támogatókat nyeren meg az eredményes működés érdekében. A szervezet jelentősége akkor erősödött fel igazán, amikor az együttes intézményi hátterét, a DOZSO Művelődési Központot 1997-ben felszámolta az önkormányzat. Bár a korábbi támogatást a Pécsi Harmadik Színházon keresztül megkapta az együttes, a Szivárvány Gyermekházban az elhelyezésért már bérleti díjat kellett fizetni.

Az elmúlt tíz év igen eredményes működésről tanúskodik – támogatók felkutatásával, pályázatok benyújtásával, a fellépések szervezésével az Egyesület a korábbi időszakhoz képest tekintélyes bevételhez juttatta a táncegyüttest. Ebből valósultak meg az új koreográfiák, új kosztümök, hazai és külföldi fesztiválok. Az Egyesület teljes bevételét visszaforgatta a Mecsek Táncegyüttesre.

Az Egyesület tagsága jelenlegi és régi táncosokból, szülőkből, barátokból, szimpatizánsokból áll. Létszámuk 56 fő, élünkön négy évre választott, 8 fős Elnökség áll. Az Elnökség negyedévente tárgyalja a működés folyamatát, a tagság pedig évente közgyűlésen tájékozódik és határoz a gazdálkodásról és a tervekről.

A Mecsek Táncegyüttes Egyesület 1999-től közhasznú szervezetként működik.

Az Egyesület Elnökségének tagjai:

Gál Lajos – elnök,
Molnár János – társelnök,
Pollák Ferencné – titkár, valamint:
Horváth István, Kurucz Sándor, Székely Balázs és Szilágyi Domokos

Székhely: Mecsek Táncegyüttes Egyesület
Pécs, Dr. Veress E. u. 6.
7633
Tel/fax: 72 / 211-154