Mai együttes

Mecsek Táncegyüttes irányítására 2017-ban Szabó Sándor kapott megbízást, aki jelenleg is a Mecsek Táncegyüttes Egyesület elnöke. Az elmúlt két évben Kovács-Jelinek Emese és Kovács József, Dodi vállalták magukra a művészeti vezetését az együttesnek. Egy újfajta, lendületes  színt hoztak a csoport életébe és inspiráló személyiségük és munkájuk nagyot lendített a csoport tánctudásának, tánckészségének fejlődésén. Ennek a gyümölcsöző kapcsolatnak eredménye volt a 2018-as Szekszárdi Néptáncfesztiválon való bemutatkuzásunk, melyet a zsűri “A legegységesebb csoport” címmel jutalmazott.

2019. őszén pedig ismét egy újabb kiváló párral gazdagodtunk! Számfira-Nagy Zita és Számfira Máté vette át az együttes vezetését. Nagy reményekkel és lelkesedéssel várjuk a közös munkát, aminek eredményét 2020. őszén a Pécsi Nemzeti Színházban is láthatja a tisztelt publikum, hiszen ekkor fogjuk ünnepelni a Mecsek Táncegyüttes fennálásának 65. évfordulóját. A jelentős ünnepre a “régi mecsekesek” is összeálnak egy-egy koreográfia erejéig, így összesen hét generáció fog bemutatkozni a színpadon a kisiskolásoktól egészen a “majdnem öregekig”.

Az együttesünk jelenleg 34 fővel működik. Erősségünknek tekintjük, hogy a gimnazisták, az egyetemisták és a fiatal felnőttek is megtalálhatóak soraink között, ezzel is szinesítve, gazdagítva  műsorainkat. Az elmúlt években gömöri, rábaközi, mezőkeszűi és hosszúhetényi anyagokkal foglalkoztunk, melyekből koreográfiák is készültek. Jelenleg Zitával és Mátéval pedig  a székelytelki román anyagba merülünk el és izgatottan várjuk a folytatást!