Mai együttes

Mecsek Táncegyüttes irányítására 2017-ban Szabó Sándor kapott megbízást, aki jelenleg is a Mecsek Táncegyüttes Egyesület elnöke. 2017-2019 között Kovács-Jelinek Emese és Kovács József, Dodi vállalták magukra a művészeti vezetését az együttesnek. Egy újfajta, lendületes  színt hoztak a csoport életébe és inspiráló személyiségük és munkájuk nagyot lendített a csoport tánctudásának, tánckészségének fejlődésén. Ennek a gyümölcsöző kapcsolatnak eredménye volt a 2018-as Szekszárdi Néptáncfesztiválon való bemutatkuzásunk, melyet a zsűri “A legegységesebb csoport” címmel jutalmazott.

2019. őszén pedig ismét egy újabb kiváló párral gazdagodtunk: Számfira-Nagy Zita és Számfira Máté vette át az együttes vezetését. Nagy reményekkel és lelkesedéssel vágtunk bele a közös munkába. Egy újabb fesztiválsiker koronázta a kapcsolódást: a “Vajdasági Kamara Táncegyüttesek Néptáncfesztiválján” “Regrut din Bihor” című számukkal III. helyezést értünk el.

2020-ban újabb váltásra került sor: Kiss-Drozdovszky Dóra és Kiss Gergő Pekka érkeztek együttesünk élére. Nehéz időszakban, a pandémia kezdetével vették át az irányítást és igyekeztek a legtöbbet kihozni a helyzetből. Még tart az összecsiszolódás, a csapatépítés és reménykedünk, hogy most már töretlenül zajlodhat a munka a csoportban.

2020-ban került volna sor az együttes 65 éves jubileumi műsorára, ami mindig nagy töltést ad minden régen és most is a Mecsekhez kötődőknek, de sajnos szintén a járványhelyzet miatt halasztanunk kellett.

Az együttesünk jelenleg 34 fővel működik. Erősségünknek tekintjük, hogy a gimnazisták, az egyetemisták és a fiatal felnőttek is megtalálhatóak soraink között, ezzel is szinesítve, gazdagítva  műsorainkat. Az elmúlt években gömöri, rábaközi, mezőkeszűi és hosszúhetényi anyagokkal foglalkoztunk, melyekből koreográfiák is készültek. Jelenleg a mezőkölpényi és a kalocsai anyagba merültünk el Dórival és Gergővel.